Bezoek kasteel en park

Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen
T (0578) 57 12 92
E cannenburch@glk.nl
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter

Authentiek

Dankzij bruiklenen, schenkingen en legaten is het kasteel zelf authentiek 18e-eeuws ingericht. Met schilderijen, porselein, meubels en andere gebruiksvoorwerpen die honderd jaar geleden ook in Cannenburch stonden. Tot de topstukken behoort de doopbeker van Elbert van Isendoorn uit 1601, gemaakt uit een in zilver gevatte kokosnoot. Opvallend is het groot aantal 17e-eeuwse en 18e-eeuwse familieportretten. De eetkamer heeft een 17e-eeuws balkenplafond dat met wolken en vogels beschilderd is. In de aangrenzende slaapkamer valt een 18e-eeuwse beddennis op, met een bijpassend ledikant.

Verleden beleven

Cannenburch bezoeken is meer dan alleen het kasteel bekijken. Op het terrein staat ook een zogenaamd bouwhuis. Hier ziet u hoe het personeel van Cannenburch leefde, bekijkt u de 19e-eeuwse woning van de rentmeester en de kasteelboerderij. Ook is hier de kasteelwinkel gehuisvest.

Kasteel, bouwhuis en ook het park zijn zelfstandig te bezoeken met een audiotour. Rondleidingen onder leiding van een gids worden op aanvraag gegeven.

Bereikbaarheid

Kasteel Cannenburch is goed bereikbaar via de A50 afslag 26 Vaassen.
Houd de borden richting Vaassen aan. Parkeren is gratis.

Openbaar vervoer
Vanaf station Apeldoorn is kasteel Cannenburch per bus bereikbaar: www.9292.nl.