Toegankelijkheid

Kastelen zijn gemaakt om het de vijand zo lastig mogelijk te maken om binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Cannenburch.

Slecht ter been

Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen gratis genieten van de moestuin en het park rondom het kasteel. De paden zijn goed toegankelijk. In het park staan hier en daar bankjes om te zitten. Tijdens de wandeling Cannenburch Binnenstebuiten wandelt u met een gids rondom het kasteel. De gids vertelt aan de hand van een informatiefolder ook over wat er zich binnen de muren van het kasteel afspeelt. Er zijn rolstoelen op aanvraag beschikbaar.

Er zijn 3 invalidenparkeerplaatsen aanwezig, die zich op 100 meter afstand van de start van het kasteelbezoek begeven. Op deze plek staan ook bankjes. Om bij de ingang van het kasteel te komen moeten bezoekers 7 traptreden nemen, zonder leuning.

De kasteelwinkel, het café en de start van het bezoek begeven zich vervolgens 13 treden lager. Vanaf daar is de rest van het kasteel slecht toegankelijk, maar een bezoek aan de rijk ingerichte begane grond is op verzoek wel beschikbaar voor mindervaliden. Begeleiders mogen gratis mee. Er zijn loopkrukjes beschikbaar, en er staan hier en daar stoelen in het kasteel om te zitten.

Zowel in horecagelegenheid Maarten in 't Koetshuis als in het Bouwhuis is een invalidentoilet aanwezig.

Kleine kinderen mee

Buggy's en kinderwagens mogen niet mee het kasteel in en kunnen worden achtergelaten in het Bouwhuis. Een kind mag in een draagzak wel het kasteel in. In het Bouwhuis en in het kasteelcafé zijn babyverschoontafels aanwezig.

In de kelder van het kasteel zijn kluisjes beschikbaar voor jassen en tassen.

Visuele beperking

In de landwinkel is tegen een tarief van 1 euro een audiotour verkrijgbaar. Deze audiotour neemt u mee door het kasteel, het park en de moestuin. De muzikale klanken van de tour, en de geuren van het kasteel maken dit een beleving voor alle zintuigen.

Blindengeleidenhonden zijn toegestaan en mogen gratis mee. Ook mag een begeleider gratis worden meegenomen.

Auditieve beperking

Er is een informatiefolder beschikbaar, waarin alle hoogtepunten van kasteel Cannenburch en het omliggende park toegelicht worden. Deze hoogtepunten worden aangeduid met nummers die terug te vinden zijn in de folder.

Kastelen bezoeken met je oren

Podcastmaker Ferry Molenaar bezoekt zeven Gelderse kastelen en tekent daar de meest bijzondere verhalen op. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal, welke door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap & Kasteelen op een beeldende manier wordt besproken.

 

Bekijk wat we al doen en waar we aan werken, om iedereen een fantastische dag te laten beleven.

Toegankelijk voor iedereen