Scholen

Kasteel Cannenburch biedt een mooie combinatie van plezier en educatie in een van oorsprong middeleeuws kasteel met landschapspark. De historie van het kasteel, de familie die in het kasteel woonde en de verschillen tussen het leven toen en nu bieden prachtige aanknopingspunten voor alle groepen binnen het basisonderwijs.

Schoolreisje

De groepen 1 t/m 3 leren hoe zij een buiging moeten maken, zodat zij de jonkheren en jonkvrouwen van kasteel Cannenburch op gepaste wijze kunnen begroeten. Daarna bekijken zij het kasteel, terwijl leuke en spannende verhalen verteld worden. Groepen 4 t/m 8 krijgen te zien hoe een familie vroeger in een kasteel woonde. Spannende geheimen ontbreken natuurlijk niet. Een speurtocht door het kasteelpark kan voordelig worden bij geboekt.

Educatief programma

Kastelen zijn spannende plekken voor kinderen en geweldige plekken voor onderwijs. Het lespakket ‘Meer dan een veilige plek’ is speciaal ontwikkeld met en over kastelen in Gelderland. Het biedt lessen voor in de klas inclusief instructie voor de leerkracht en een bezoek aan kasteel Cannenburch met de klas, waarbij de kinderen aan de hand van opdrachten onderzoek doen.
Lees meer.